Forlaget Østervang

Forlaget Østervang v/Karen Zubari, Østervang 17, 4970 Rødby - tel. +45-22180935 - karen@karenzubari.dk - www.karenzubari.dk

Bøger kan bestilles hos alle boghandlere, eller direkte ved kontakt til forlaget.

Udgivelser til dato:

Karen Zubari: Sporændring.
Udg. 2020. Forlaget Østervang. ISBN 978-87-995988-4-7. 

"Nogle vil nok kalde Karen Zubari for en skrapsisse og en samfundsrevser, når det gælder den politiske og administrative håndtering af ældreplejen. Det har hun det godt med, for hendes tilgang til ældreplejen er gennemsyret af empati og skarpsindige holdninger" ...
"Bogen fortjener at blive læst af 'systemets folk' - det være sig medlemmer af ældrerådet, den kommunale administration og de folkevalgte politikere, og i øvrigt af alle, som har ældres og svage medborgeres ve og vel inde på livet." Torsten Elsvor, Lolland-Falsters Folketidende

Systematisk og alfabetisk viderebringer Karen Zubari erfaringer fra en tid som pårørende til en demensramt søster, tips til andre i samme situation, skarpe holdninger og velmente alvorsord til systemet, suppleret med læserbreve, korrespondance og dagbogsnotater.

Glimt fra en tid som hjemmehjælper kaster lys over dilemmaer og minuttyranni, men også værdifulde og livsbekræftende møder med et hav af skæbner.

Carsten Aarslew-Jensen: Tænd en ild - og lad den vandre.

Udg. 2020. Forlaget Østervang. ISBN 978-87-995988-2-3.

Det begyndte hos en daglejer på Fyn. Sønnen Hans kom til verden. Vi skal næsten 200 år tilbage i tiden. Hans blev murer, og en dag kom han til Nykøbing Falster. Byen har ikke været den samme siden …

For første gang fortæller Carsten Aarslew-Jensen her om sin slægt og 200 års virke­lyst og fremtidstro, som i dag er blevet til A/S C. Aarslew-Jensen på Gaabensevej i Nykøbing F.

I en ringovn på et teglværk skal ilden brænde kontinuerligt, og den skal vandre fra kammer til kammer i ovnen, hele sommeren igennem.

Carsten Aarslew-Jensens beretning er både en slægtskrønike og et stykke industri­historie. Oldefar, Hans A. Jensen, fik i 1848 ”Borgerskab som Muurmester” og satte snart sit præg på byen. Ilden gik videre til yngre generationer, og familien stod bag kalkovn, teglværker, cementvarefabrik og nu salg af byggematerialer.

Fortællingen indeholder festlige tidsbilleder fra en svunden tid, men bærer også vidnesbyrd om teglværksarbejdernes hårde slid. Gennem polemiske læserbreve får vi et ind­blik i arbejds­giverens kamp for at bevare arbejdspladser, og heller ikke udbetaling af løn i ”blik­penge” går ram forbi.

Karen Zubari: Knaldperler i tobakken - 25 nye viser fra min Wiingaard

Udg. 2020. Forlaget Østervang. ISBN 978-87-995988-3-0.


Knaldperler i tobakken er efterfølgeren til "Viser fra min Wiingaard" (se nedenfor) og præsenterer 25 nye viser inspireret af fortællingerne i bind 2 og 3 i serien "Dem fra Lolland" af Georg Wiingaard. De 25 viser er på lutter kendte melodier, så alle kan synge med. 

"Bravo, bravo, bravissimo ...! Anderledes kan jeg ikke udtrykke min uforbeholdne begejstring og anerkendelse ..." - "... en stor kærlighedserklæring til Lolland ..." - "Nyfortolkningen på vers er så afgjort en fortjent hyldest til Wiingaard, men samtidig også Karen Zubaris egen hyldest til øen Lolland, hvor hun nu har boet og haft sit virke i 13 år ..." - Torsten Elsvor, Folketidende.

Karen Zubari: Viser fra min Wiingaard - gamle Wiingaard på nye vers

Udg. 2018. Forlaget Østervang. ISBN 978-87-995988-1-6.


21 splinternye viser på gamle kendte melodier.

Handlingen i viserne følger de 21 beretninger i Georg Wiingaards "Dem fra Lolland", bind 1.

På rim og vers genfortæller Karen Zubari de gamle historier om folk og fæ, og melodierne er hentet fra Højskolesangbogen, visetraditionen eller vores fælles arv. Sproget er nutidigt, lige ud ad landevejen, men med dyb respekt for Wiingaards løjerlige univers af fortællekunst og lune.

Med dette "hovedværk i lollandsk litteratur" er det forfatterens håb, at sangglæden og kærligheden til den gode historie må leve videre i mange år endnu.

Mens der blæser en kærlighedsorkan over Lolland, går dansen i polkatræsko, overskægget får en klat bajutskisnot, sypigen drømmer og himmelmesterens klode spinder en ende.

Sange til årets dage. Tekst: Karen Zubari. Musik: Maria Nyboe

Udg. 2013. Forlaget Østervang. ISBN 978-87-995988-0-9


I "Sange til årets dage" får hver helligdag, højtid, mindedag eller mærkedag i årets løb sin egen helt nye sang. Sangene er skrevet i et moderne sprog og til iørefaldende melodier, og sætter gamle traditioner, tro og historie i et nyt perspektiv.

Maria Nyboe har skrevet melodierne. Hun er cand.mag. i musik og dramaturgi og underviser i musik i forskellige sammenhænge. For at også ikke-nodekyndige kan få glæde af denne bog, følger der en cd med, hvor Maria Nyboe har indspillet samtlige sange.

Karen Zubari har skrevet teksterne. Hun leverer løbende tekster til flere danske komponister og kunstnere.